Search

căutare personalizată

joi, 26 noiembrie 2009

Laserul Boeing distruge si avioane

Pe 3 septembrie 2009 Boeing a testat cu succes prima arma laser. Intre timp, compania a continuat testele si demonstratiile, care mai nou au demonstrat ca laserul Boeing este capabil sa distruga si avioane. O singura raza laser, trasa de Mobile Active Targeting Resource for Integrated eXperiments (MATRIX), a distrus cinci aparate de zbor fara pilot (UAV).
"Fortele Aeriene si Boeing au obtinut un rezultat revolutionar in domeniul energiei directionate", a declarat Gary Fitzmire, vice presedinte si director de program al unitatii Directed Energy Systems din cadrul Boeing Missile Defense Systems. "Performanta MATRIX este una cu totul speciala deoarece a demonstrat ca poate intercepta, cu o precizie fara precedent si cu efect devastator, tinte aflate la distante mari, cu un laser de putere relativ mica."
Nu doar MATRIX a avut succes in demonstratii. Un al proiect, finantat doar de Boeing, numit Laser Avenger, a distrus la randul sau un aparat de zbor fara pilot.
Boeing produce arme laser pentru Fortele Aeriene, Armata si Marina americane. In acest ritm, ceea ce vedem in filmele SF in curand nu va mai fi chiar atat de... SF, in conditiile in care aceste informatii despre testele cu arme laser Boeing sunt publice. Nu este nevoie de un salt prea mare al imaginatiei pentru a va inchipui de ce sunt capabile armele produse si testate deja in secret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu