Search

căutare personalizată

luni, 21 decembrie 2009

Google, amendat cu 300.000 de euro pentru falsificare

Planurile Google de a digitaliza biblioteca mondiala au mai primit o lovitura: o instanta pariziana a decis ca gigantul american trebuie sa plateasca amenda catre editura franceza La Martinière.
Compania americana trebuie sa plateasca 300.000 de euro catre grupul La Martinière, suma care reprezinta daune si dobanzile aferente pentru "falsificare", mai exact digitalizarea fara permisiune a unor carti scoase de editura Éditions du Seuil.
Google va trebui sa renunte la proiectul de digitalizare a volumelor franceze daca nu doreste sa fie din nou sanctionata, spune Le Monde. Compania americana a mai fost obligata sa plateasca 10.000 de euro pe zi in cazul in care intarzie suprimarea volumelor in cauza din propria baza de date, arata BBC News.
"Cititorii francezi sunt in pericol sa ramana fara acces la o cantitate consistenta de informatie si sa piarda astfel teren fata de restul utilizatorilor de internet", declara un reprezentant Google. "Decizia arata ca Google nu este regele lumii si ca nu poate tot ce ii trece prin cap", spune in replica un editor francez.
Decizia instantei din Hexagon ar putea avea implicatii majore in planurile Google de a digitaliza cartile din intreaga lume. Compania are deja incheiata o intelegere cu editorii si autorii din SUA pentru digitalizarea cartilor de peste Ocean, dar momentan se afla in renegocieri cu justitia americana care a ajuns la concluzia ca pactul afecteaza legea anti-monopol.

Sursa: Hit.ro

Sa vedem ce interesant o sa fie cand Google o sa detina monopolul a din ce in ce mai multe aplicatii de care o sa devenim mai mult sau mai putin dependenti si eventual o sa inceapa sa ceara si anumite sume de bani pentru respectivele sau mai cine stie ce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu