Search

căutare personalizată

joi, 2 iulie 2009

Cu solutia Dynamic Discount de la Ericsson, utilizatorii de telefonie mobila pot reduce cu pâna la 99% tarifele pentru convorbirile mobile


Ericsson prezinta o solutie inovatoare si usor de folosit care le permite utilizatorilor sa îsi reduca cu pâna la 99% tarifele pentru convorbirile pe telefonul mobil, în functie de gradul de încarcare a retelei într-o anumita locatie. Proiectata în Africa si având scopul de a face comunicarea mai accesibila în tarile subdezvoltate, solutia Dynamic Discount de la Ericsson a început sa genereze interes la nivel global.

Noua solutie a Ericsson da consumatorilor posibilitatea de a vedea, în timp real si direct pe ecranul telefonului mobil, reducerea de care pot beneficia în locatia în care se afla. Cei care folosesc aceasta solutie pot primi reduceri de pâna la 99% daca suna în intervalele de timp cu trafic redus. Solutia Dynamic Discount este disponibila pentru orice abonat taxat în timp real, indiferent daca are o cartela pre-pay sau face parte dintr-un sistem de taxare convergent. Consumatorii îsi pot activa solutia prin simpla tastare a unui cod.

Experientele avute cu implementarea acestei solutii în diferite piete din lume au fost pozitive. Un operator african a raportat un aport urias de utilizatori, 2 milioane dintre abonati apelând la acest serviciu dupa numai 2 luni de la introducerea lui. În acelasi timp, utilizarea retelei a crescut cu 70%.

În conditiile în care operatorii din toate zonele globului se confrunta cu un climat financiar dificil si cu o competitie tot mai mare, solutia a suscitat interes chiar si pe pietele mature.

Jan Wareby, Senior Vice President and Head of Multimedia la Ericsson, spune ca solutia inovatoare este una aparte fata de directia obisnuita a dezvoltarii aplicatiilor: „Solutia Dynamic Discount a fost creata într-unul dintre centrele noastre pentru inovatie din Africa de Sud si a fost lansata comercial, cu succes, de 14 operatori. Consideram ca sunt multe oportunitati de a implementa aplicatiile create pentru tarile în curs de dezvoltare si în alte parti ale lumii. Operatorii de pe pietele mature pot folosi aceste aplicatii pentru a raspunde propriilor provocari financiare, ca si celor legate de competitie.”

Centrul Ericsson pentru Inovatii Mobile a fost înfiintat în 2008 cu scopul de a dezvolta aplicatii mobile adaptate nevoilor populatiilor sarace sau din mediul rural. Astazi, centrul a câstigat atentia întregului glob, pe masura ce multe dintre aplicatii s-au dovedit potrivite si eficiente si pentru pietele mature si tarile dezvoltate.

Solutia Dynamic Discount permite operatorilor tarife pentru convorbiri bazate pe traficul dintr-un anumit interval, introducând practic o noua metoda de stabilire a tarifelor pentru serviciile telecom. Beneficiile operatorilor includ reducerea congestiilor în retea si o crestere a veniturilor totale rezultate din investitiile în infrastructura de retea existenta. Atât operatorul, cât si consumatorul beneficiaza de o calitate mai buna a serviciilor.

Ericsson lucreaza în permanenta împreuna cu operatorii pentru a identifica noi oportunitati de afaceri si pentru a dezvolta solutii care raspund unor nevoi specifice ale pietelor aflate în dezvoltare. Operatorii care se adreseaza acestor segmente se confrunta cu o serie de provocari, precum un venit mediu pe utilizator (ARPU) redus, consumatori pentru care pretul este cel mai important factor si bariere ce rezulta din preturile convorbirilor.
Cristian Moldoveanu
cristian.moldoveanu@xpc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu